تاريخ : جمعه 22 آذر 1393برچسب:روش های فاز مبنا, روشهای تعیین موقعیت تفاضلی, | 17:59 | نویسنده : محسن قبادی

روش های فاز مبنا

تحرک دائمی گروه ماهواره­های GPS ایجاب می­کند که به­طور کلی گیرنده­ها توانایی محاسبه تغییرات شیفت داپلر روی فرکانس L1 را داشته باشند. درحالیکه اگر از گیرنده­های دوفرکانسه استفاده شود، هر دو سیگنال L1 و L2 ردیابی می­گردند. شیفت فرکانس به­دلیل حرکت نسبی ماهواره­ها و گیرنده رخ می­دهد. حداکثر تغییرات فرکانس داپلر برای حرکت معمولی ماهواره نسبت به یک ناظر زمینی می­تواند در دامنه ±۴,۰۰۰ Hz بسته به فرکانس­های L1 و L2 قرار گیرد. گردآوری شیفت فرکانسی داپلر منجر می­شود به انجام مشاهدات بسیار دقیق و پیشرفته سیگنال موج حامل بین اپک­های زمانی. تکنیک­های تداخل­سنجی می­تواند نتایج این مشاهدات دقیق فاز را برای تعیین منابع خطا برگرفته و تعیین موقعیت آنی در سطح دقت سانتیمتر را امکان­پذیر سازند.



ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 21 آذر 1393برچسب:یونسفر,منابع خطا در مشاهدات, | 16:54 | نویسنده : محسن قبادی

یونسفر

یونسفر بخشی از لایه فوقانی جو است که از الکترون ها و نیز اتم ها و مولکول های یونیزه شده ناشی از تشعشعات ماوراء بنفش خورشیدی تشکیل شده است. امواج الکترومغناطیس در گذر از این لایه دچار پدیده تفرق می گردند و بسته به فرکانسشان تغییر سرعت پیدا می کنند. منبع اصلی تفرق پارامتری به نام ” مجموع کل الکترون های مسیر گذر ” یا TEC است. به دلیل دشواری محاسبه این پارامتر معمولا از یک مدل فرضی به جای یونسفر واقعی استفاده می کنند. این مدل، یونسفر را پوسته­ای نازک، با چگالی یکنواخت اطراف زمین فرض می­کند که در ارتفاع تقریبی ۳۵۰ کیلومتر سطح زمین قرار دارد. خط دید ماهواره به گیرنده در برخورد با این پوسته نقطه ای را ایجاد می کند که به حفره یونسفری یا IPP معروف است.



ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 21 آذر 1393برچسب:تروپوسفر, منابع خطا در مشاهدات, | 14:53 | نویسنده : محسن قبادی

تروپوسفر

تروپوسفر نزدیکترین لایه جو به سطح زمین است که به طور میانگین در عرض­های میانی ۱۷ کیلومتر عمق دارد (این عمق در استوا بیشتر و در قطب کمتر است) و تقریبا ۷۵ درصد از جرم اتمسفر را در خود جای داده است و ۹۹ درصد ذرات معلق و بخار آب موجود در اتمسفر در این لایه قرار دارد.



ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 21 آذر 1393برچسب:افمریز, منابع خطا در مشاهدات, | 12:50 | نویسنده : محسن قبادی

افمریز

خطاهای موجود در موقعیت­های منتشر شده ماهواره­های GPS باعث ایجاد خطاهایی در مشاهدات شبه فاصله و فاز موج حامل می­گردد. از آنجایی که بزرگی خطاهای ایجاد شده به خط دید کاربر و ماهواره وابسته است، لذا با جابجایی کاربر مقدار این خطاها تغییر می­کند. ولی در هر حال خطاها در مشاهدات شبه­فاصله و یا فاز در گیرنده­های نزدیک هم، اختلاف کمی دارد، چراکه خط دید آنها به هر ماهواره مشابه یکدیگر است. اگر تفاوت کاربر (U) و ایستگاه مرجع (M) را با نماد p و خطای موقعیت برآورد شده ماهواره (افمریز منتشرشده) را با εS نمایش دهیم و dm و d’m به ترتیب نمایان­گر فاصله حقیقی و فاصله برآورد شده از ایستگاه مرجع تا ماهواره و به طور مشابه du و d’u به ترتیب نمایان­گر فواصل حقیقی و برآورد شده از محل کاربر تا ماهواره باشند؛ همچنین اگر موقعیت واقعی و برآورد شده ماهواره به ترتیب با S و S’ نشان دهیم، در اینصورت:



ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 21 آذر 1393برچسب:روش های کد مبنا, روشهای تعیین موقعیت تفاضلی, | 10:57 | نویسنده : محسن قبادی

روش های کد مبنا

در روش های مبتنی بر مشاهدات کد تکنیک­های بسیار زیادی برای بهبود تعیین موقعیت یک گیرنده مستقل پیشنهاد شده است. این تکنیک ها در پیچیدگی و نحوه عملکرد از یک ایستگاه مرجع که خطاها را در موقعیت خود محاسبه و برای گیرنده­های نزدیک خود ارسال می کند، تا شبکه جهانی ایستگاه ها که مشاهدات لازم برای تعیین یک مدل تفصیلی برآورد خطا برای گیرنده های نزدیک سطح زمین تهیه می کند، متفاوت است.

این تکنیک ها را می توان در ۳ دسته محلی، منطقه ای و فرا منطقه ای بر حسب محدوده تحت پوشش دسته بندی کرد.



ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 20 آذر 1393برچسب:چند مسیری و نویز گیرنده,منابع خطا در مشاهدات, | 18:56 | نویسنده : محسن قبادی

چند مسیری و نویز گیرنده

برخلاف خطاهایی که بررسی گردید، وجود عامل چند مسیری و نویز گیرنده که باعث ایجاد خطا در مشاهدات کد و فاز موج حامل می گردد، به فاصله دو گیرنده از هم بستگی ندارد، حتی اگر این دو گیرنده به فاصله نزدیکی از هم قرار داشته باشند. عامل چند مسیری، به طور خاص، غالبا میزان خطای سیستم های تعیین موقعیت تفاضلی (DGPS) کد مبنا و فاز مبنا را به دو دلیل هدایت می کند.

نخست، مقادیر خطای مشاهدات کد و فاز ایجاد شده توسط عامل چند مسیری بیشتر از نویز گیرنده است. دومین دلیل این واقعیت است که خطاهای چند مسیری از یک گیرنده به گیرنده دیگر، به هم مرتبط نیست. بزرگی خطای چندمسیری به طور قابل توجهی بستگی به گیرنده و محیط اطراف دارد.

خطاهای چندمسیری و نویز می توانند تغییرات نسبتا شدیدی داشته باشند. از آنجائیکه در روش DGPS این خطاها بین ایستگاه مرجع و کاربر مشترک نمی باشند، بررسی نرخ تغییرات این خطاها تنها برای کاهش اثراتشان در مشاهدات کاربر است.



تاريخ : جمعه 20 آذر 1393برچسب:ساعت, منابع خطا در مشاهدات, | 12:52 | نویسنده : محسن قبادی

ساعت

خطای ساعت ماهواره اثراتی را روی مشاهدات فاز موج حامل و شبه­فاصله می­گذارند که به مکان کاربر وابسته نیست. برای مثال اگر ساعت ماهواره (پس از اعمال تصحیحات ناوبری منتشرشده) خطایی در حدود ۱۰ نانو ثانیه داشته باشد منجر به بروز خطای تعیین موقعیتی در حدود ۳ متر در مشاهدات فاز و یا شبه­فاصله می­گردد.

رفتار ساعت هریک از ماهواره های GPS به صورت دائم نسبت به “زمان GPS” که با گروهی از ساعت های اتمی (در ایستگاه کنترل مرکزی در کولورادو اسپرینگز) حفظ می گردد، سنجیده می شود.

ثمره این پایش مداوم ارسال تصحیحات تحت عنوان ضرایب خطای ساعت به همه کاربران GPS است که در پیغام ناوبری منتشر می گردد. آنچه که برای کاربران مهیاست در حقیقت یک پیش بینی از رفتار ساعت در آینده برای حدود ۲۴ ساعت یا بیشتر. از آنجائیکه تغییرات تصادفی نوسانات اتم های سزیم و روبیدیم قابل پیش بینی نیستند، این پیش بینی، بسته به زمان به روز شدن پیغام ناوبری، دقتی در حدود ۲۰ نانو ثانیه معادل ۶ متر است.



ایستگاه های مرجع و کاربردهای آن

یک ایستگاه مرجع مشاهدات GPS در حقیقت یک گیرنده دائمی است که در مکانی مطمئن و ایمن نصب گردیده و از نظر منبع تغذیه به منبعی قابل اطمینان متصل باشد. این گیرنده به طور دائم در حال کار خواهد بود و مشاهدات GPS را به عنوان خروجی ارائه می نماید. معمولا گیرنده­ها می توانند مستقلا به یک کامپیوتر متصل باشند و یا چندین گیرنده از طرق مختلف ارتباطی با یک سرور مرتبط گردند و داده­های خام را به  صورت دوره­ای و یا پیوسته به آن انتقال دهند.

اگر یک یا چند ایستگاه مرجع اندک در اختیار باشد، به ناچار ناحیه ارائه خدمات به فواصل نزدیک این ایستگاه­ها محدود می­گردد و تنها کاربرانی قادر به استفاده از تصحیحات مخابره شده هستند که بلافاصله در اطراف این ایستگاه­ها قرار داشته باشند. از این­رو بسته به تعریف کاربری مورد انتظار از ایستگاه­ها ممکن است تعداد ایستگاه­های مورد نیاز برای کاربرد مورد نظر بسیار زیاد باشد.



ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 9 آذر 1393برچسب:فرمولهای نقشه برداری, | 15:12 | نویسنده : محسن قبادی

فرمولهای نقشه برداری بهمراه مثالهای حل شده و سرشکنی خطاها

کوپل

پیمایش

پروفیل طولی                                                                                      دانلود

ترازیابی

تاکئومتری



تاريخ : یک شنبه 18 آبان 1393برچسب:سوالات ارشد نقشه برداری, | 18:32 | نویسنده : محسن قبادی

مجموعه سوالات کارشناسی ارشد ژئوماتیک از سال 88 تا 92 بهمراه پاسخنامه

سال 88

 

سال 89

 

سال 90

 

سال 91

 

سال 92



تاريخ : جمعه 2 آبان 1393برچسب:سیستم های تصویر,فیلم سیستم های تصویر , سیستم تصویر, | 18:29 | نویسنده : محسن قبادی

سیستم های تصویر

 

                                              دانلود



تاريخ : چهار شنبه 5 شهريور 1393برچسب:, | 12:59 | نویسنده : محسن قبادی

گلوناس روسیه به سطح جی.پی.اس آمریكا رسید

سامانه گلوناس برای تعیین محل و سرعت حركت وسایل نقلیه دریایی، هوایی و زمینی و همچنین افراد با دقت یك متر مورد استفاده قرار می گیرد. 

در حال حاضر 31 ماهواره گلوناس در مدار زمین قرار دارند كه 24 عدد از آنها فعال بوده و بقیه در حال آزمایش یا ذخیره می باشند. 

سامانه جهت یابی 'گلوناس' روسیه در واقع رقیب سیستم 'جی.پی.اس' آمریكا است و از آن می توان برای جهت یابی در خشكی، دریا، هوا و فضا استفاده كرد. 

سامانه جهت یابی گلوناس روسیه از اواخر سال 2007 میلادی با پرتاب 19 دستگاه ماهواره راه اندازی شد. 

'ولادیمیر پوتین' نخست وزیر روسیه اعلام كرده است برای اینكه مصرف كنندگان اطلاعات، سامانه جهت یابی 'گلوناس' را انتخاب كنند، این سامانه باید بدون نقص بوده و از نظر كیفیت و قیمت خدمات، بهتر از سامانه 'جی.پی اس' آمریكا باشد.


تاريخ : چهار شنبه 5 شهريور 1393برچسب:, | 12:2 | نویسنده : محسن قبادی

دانلود فيلم حفاری مکانیزه در قطعات سوم و چهارم تونل انتقال آب قمرود


 

 

                                                    دانلود



تاريخ : چهار شنبه 5 شهريور 1393برچسب:, | 12:1 | نویسنده : محسن قبادی

استفاده از GPS در تهيه نقشه ها ومساله اعوجاج در سيستم های تصوير

به عنوان مثالی از اعوجاج طولی در سيستم تصوير UTM، در امتداد مدار 54 درجه (مانند شهرهای ميبد و اردکان)، مقدار واقعی يک طول 300 متری روی يک نقشه با اين سيستم تصوير، برابر با 299.829 متر می باشد.(اختلاف حدود 17 سانتی متر). ولی برای مناطق حوالی شهرستان ابهر در عرض جغرافيايي 36 درجه مقادير طول روی نقشه وزمين تفاوتی ندارند.

البته در شرايط ايده آل استفاده کننده از نقشه بايد دانش استفاده از آن را هم داشته باشد وبا مسايل مربوط به آن آشنا باشد ولی طبيعی است که مقدار اختلاف يادشده در فوق به هيچ عنوان برای کارفرمايان(که عمدتا با مسايل نقشه برداری وژئودزی آشنا نيستند) قابل قبول نمی باشد واولين نتيجه گيری آنها از بروز چنين اختلافاتی، وجود اشتباه در عملکرد نقشه بردار پروژه می باشد!

برای رفع مشکل فوق راههای مختلفی وجود دارد:

ساده ترين راه حل، تبديل سيستم مختصات به يک سيستم محلی در نرم افزارهای موجود GPS می باشد.(البته در صورت وجود اين امکان در نرم افزار مورد استفاده)

راه حل ديگر، در صورتی که نرم افزارهای GPS در دسترس نباشند، نوشتن يک برنامه کامپيوتری نسبتا ساده می باشد که اعوجاج موجود را از روی مختصات نهايي ارائه شده توسط نرم افزار حذف کند.

روشهای فوق با دقت کافی مساله فوق را رفع خواهند کرد.البته راه ديگری هم برای حل مساله فوق وجود دارد که مشکلترين راه حل ممکن می باشد وآن توجيه کردن کارفرما ی پروژه وتوضيح مساله اعوجاج در سيستمهای تصوير برای وی می باشد!



تاريخ : چهار شنبه 5 شهريور 1393برچسب:, | 11:9 | نویسنده : محسن قبادی

نوع واحدها:زاویه و مساحت و طول و ........

 

دانلود



تاريخ : چهار شنبه 5 شهريور 1393برچسب:, | 11:6 | نویسنده : محسن قبادی

جزوه اموزشی نرم افزار ماکرو استیشن را دانلود کنید

 

دانلود



تاريخ : چهار شنبه 5 شهريور 1393برچسب:جزوه فتوگرامتری 1, | 10:57 | نویسنده : محسن قبادی
جزوه فتوگرامتری 1 استاد ماهانی که به صورت دست نویس می باشد.معرفی شده توسط استاد فرقانی.

 

 

::برای دانلود روی عکس کلیک کنید::



تاريخ : چهار شنبه 5 شهريور 1393برچسب:نقشه برداری,کتاب نقشه برداری, | 10:55 | نویسنده : محسن قبادی
مطالعه این کتاب به همه دانشجویان این رشته توصیه می شود.
 
 
 
برای دانلود روی عکس کلیک کنید


تاريخ : چهار شنبه 5 شهريور 1393برچسب:فایل خام گزارش نقشه برداری, | 10:51 | نویسنده : محسن قبادی
این فایل برای تهیه گزارش هفتگی عملیات های نقشه برداری صورت گرفته توسط هر کمپ می باشد.

 

 

 

::برای دانلود روی عکس کلیک کنید::



تاريخ : چهار شنبه 5 شهريور 1393برچسب:جزوه زبان فنی نقشه برداری,زبان فنی,نقشه برداری, | 10:50 | نویسنده : محسن قبادی
 مخفف های لغات انگلیسی مورد استفاده در نقشه برداری 

 

::برای دانلود روی عکس کلیک کنید::



صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 11 صفحه بعد
  • دانلود کتاب
  • بک لینک